Voor het zetten van elke willekeurige koffie staan dezelfde standaard regels:

  1. Zet je koffie servies klaar (kopje, schotel, lepel, suiker en eventueel water, melk en of iets zoets). Wanneer je wat meer ervaring hebt, kun je dit tijdens het koffie zetten doen. Het zou zonde zijn als je het niet klaar hebt staan en de koffie afkoelt!
  2. Maak het filterbakje van het koffiepistool schoon en droog met een droge doek.
  3. Doseer de benodigde hoeveelheid koffie in het filterbakje.
  4. Druk de koffie zachtjes met de tamper aan en sla een keer met de tamper tegen de zijkant (zo zorg je ervoor dat de koffie zich gelijkmatig in het filterbakje verdeeld).
  5. Duw de tamper nu met enige kracht recht naar beneden in het filterbakje.
  6. Veeg de eventueel losse koffie van de randen, zodat deze niet in de koffie of in het apparaat terecht kan komen.
  7. Laat wat water uit de groep die je gaat gebruiken stromen, zodat het water niet te heet is (anders verbrand de koffie en wordt je koffie onnodig bitter).
  8. Klik het koffiepistool in de groep en start gelijk de koffie-extractie (wanneer je wacht gaat de koffiekwaliteit ontzettend snel achteruit en loop je wederom het risico dat deze verbrand).
  9. Zet het kopje/ de twee kopjes onder de groep in kwestie.
  10. Wanneer de extractie volbracht is, neem je de onderkant van het kopje af met het natte doekje en zet je hem op de schotel.
  11. Klop de gebruikte filterdrager leeg en plaats deze weer in de groep.
  12. Zorg dat de bestelling direct wordt weggebracht.