Wij van KoffieUitverkoop zijn natuurlijk gek op koffie, goeie koffie wel te verstaan. Het nieuws dat we een tijdje geleden tegenkwamen bij de guys van Quote trok daarom ook direct onze aandacht, de duurste koffiebonen ter wereld zijn namelijk een tijd geleden onder de hamer gegaan.

Werelds duurste koffie

De Australische koffie-expert Jason Kew wist de koffiebonen op een veiling te winnen, het kostte Jason maar liefst €50.000 waarmee hij dus bijna €1100 per kilo betaalde. De koffie is afkomstig van de bonensoort Esmeralda Geisha Canas Verdes Natural uit de hooglanden van Panama.
Na het winnen van deze veiling liet jason het grote publiek de exotische koffie proeven in Sydney, Natuurlijk was dit niet geheel gratis. Zij mochten dan ook €40 per kopje betalen.
Dit wat het volgens hem meer dan waard is: “Ik heb een hoop koffie geproefd in mijn leven, en niets komt in de buurt van dit.
Sommigen spenderen zo’n bedrag aan een dure wijn of zelfs aan parkeerkosten in het centrum. Voor mij was dit een once in a lifetime kans. Ik kocht de koffie omdat ik wist dat ik nooit meer een kop van dit kaliber zal drinken.’
Wil jij de duurste/ lekkerste koffie ter wereld proeven? Ga dan naar: Seven Miles Coffee Roasters in het Australische Manly Vale.
alternative-coffee-brewing-process